Raw torta od borovnica

IMG_5424

Kada sam prvi put napravila sirovu tortu svi su me blijedo gledali i čudili se što je to. Tako skeptični, nakon kušanja uglavnom su bili zadovoljni. Iako takve slastice nisu svima po ukusu, mene su oduševile iz više razloga. Jednostavno i brzo se pripremaju, ne sadrže bijeli šećer, brašno, jaja, kravlje mlijeko i najbitnije od svega fenomenalnog su okusa.

Danas je ipak poseban dan, moj je rođendan! Pa sam se odlučila počastiti s nečime po svom guštu. Uglavnom, željela sam napraviti ombre efekt na torti što mi nije baš pošlo za rukom. Drugi puta će biti bolje.

Koristila sam kalup za torte promjera 18 centimetara.

IMG_5429

SASTOJCI:

TIJESTO:

  • 200g badema
  • 100g datulja bez koštica
  • po potrebi bademovo mlijeko ili voda

KREMA:

  • 200g indijskih oraščića
  • 200g borovnica
  • 8 žlice javorovog sirupa
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja

IMG_5392

PRIPREMA:

  • Indijske oraščiće namočiti u duplo više vode preko noći ili minimalno 4 sata.
  • Datulje namočiti u vodi 30 minuta.
  • Za tijesto miksati bademe u blenderu ili sjeckalici dok ne dobijete brašno. Dodati datulje i miksati dok se sve ne poveže. Smjesu pritisnuti na dno kalupa za tortu.
  • Za kremu miksati sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi dodati bademovog mlijeka ili vode koliko je potrebno da se smjesa poveže i bude dovoljno kremasta i gusta. Smjesu preliti po tijestu.
  • Tortu spremiti u zamrzivač preko noći.

IMG_5440

Dobar tek!

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑