Moja ovisnost o Nutelli je ogromna. Tolika da mogu pojesti pola sadržaja teglice na žlicu odjednom. Svi znamo koliko dotični namaz sadrži šećera i kojekakvih drugih loših sastojaka. U potrazi za zdravijom varijantom isprobala sam svakakve recepte. Neki su bili uspješni, neki osrednji a neki nisu naišli na odobrenje okusnih pupoljaka.
I tako sam uzela sve lješnajke koje sam imala doma, izvažem, kad ono točno 300 grama. Ubacim ih u zagrijanu pećnicu na nekih desetak minuta, kada zamirišu izvadim van, protrljam s kuhinjskom krpom da im uklonim ljusku, ubacim u blender, dodam kokosovo ulje, kakao, med i malo vode, i još malo blendanja. I savršen namaz je gotov. Može se konzumirati uz palačinke, na kruhu, na žlicu ili u pripremi kolača.
SASTOJCI:
- 300g tostiranih lješnjaka
- 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- 3 žlice meda
- 1 žlica kakaa
- prstohvat soli
- 0,5dl vode
PRIPREMA:
- lješnjake tostirati 15 minuta u pećnici na temperaturi 180 °C
- oljuštiti ih suhom krpom
- u blender ili multipraktik ubaciti prvo lješnjake, a zatim i ostale sastojke
- miksati dok se ne dobije kremasti namaz
- čuvati u hladnjaku
Dobar tek!