Namaz od lješnjaka

IMG_4043

Moja ovisnost o Nutelli je ogromna. Tolika da mogu pojesti pola sadržaja teglice na žlicu odjednom. Svi znamo koliko dotični namaz sadrži šećera i kojekakvih drugih loših sastojaka.  U potrazi za zdravijom varijantom isprobala sam svakakve recepte. Neki su bili uspješni, neki osrednji a neki nisu naišli na odobrenje okusnih pupoljaka.

IMG_3945

I tako sam uzela sve lješnajke koje sam imala doma, izvažem, kad ono točno 300 grama. Ubacim ih u zagrijanu pećnicu na nekih desetak minuta, kada zamirišu izvadim van, protrljam s kuhinjskom krpom da im uklonim ljusku, ubacim u blender, dodam kokosovo ulje, kakao, med i malo vode, i još malo blendanja. I savršen namaz je gotov. Može se konzumirati uz palačinke, na kruhu, na žlicu ili u pripremi kolača.

IMG_3962

SASTOJCI:

  • 300g tostiranih lješnjaka
  • 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
  • 3 žlice meda
  • 1 žlica kakaa
  • prstohvat soli
  • 0,5dl vode

IMG_3469

PRIPREMA:

  • lješnjake tostirati 15 minuta u pećnici na temperaturi 180 °C
  • oljuštiti ih suhom krpom
  • u blender ili multipraktik ubaciti prvo lješnjake, a zatim i ostale sastojke
  • miksati dok se ne dobije kremasti namaz
  • čuvati u hladnjaku

IMG_4055.JPG

Dobar tek!

 

 

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑